13 januari 2015
Nieuw Zeeland
a
A
het zuidereiland part 2
Mijn verhaal gaat verder in Franz Josef... Na 2 nachten daar verbleven te hebben (feesten, hardlopen, hiken, jacuzzi).. Heb ik mijn reis vervolgd naar wanaka. En owwwwww wat is het zuidereiland toch mooi! De plaatjes die je normaal alleen maar op foto's ziet.. En denkt ow dat wil ik in het echt zien.. Nou ik voel me behoorlijk geprezen dat ik deze natuur in het echt mag bewonderen. En wat geniet ik ervan zeg! Ik heb trouwens tijdens een avondwandeling in Franz Josef.. Glow warms gezien.. Hele kleine lichtpuntjes in het bos..wat een ervaring!
Wanaka is een plaatsje aan een heel mooi meer tussen de bergen. Lekker rondgewandeld, ijs gegeten en heerlijk diner aan het water gehad. 'S avonds nog gaan wandelen langs het water. Het was een sprookje... De volle maan die op het water weerkaatst.. De oneindige bergen in de verte, het geluid van het water en de vogels.
Helaas kon ik geen dag langer blijven ivm tijdsplanning en heb ik de volgende ochtend mijn reis weer verder vervolgd naar Queenstown. We zijn deze dag eerst begonnen met een 1,5 uur hike in wanaka met een heel mooi uitzicht op de top van de heuvel. Daarna in de bus verder naar het bungyjump centrum.. Hier hebben we een filmpje gezien dat het buggy jumpen hier is uitgevonden. Eenmaal aangekomen in queenstown zijn we met een aantal even een rondje gaan lopen om de stad te verkennen. Heerlijk langs het water (ligt ook aan een meer) gewandeld en genoten van weer een overweldigend uitzicht! Na het eten en een powernapje.. Was het tijd om uit te gaan!! Er was schuin onder het hostel een bar waar we met alle mensen van de bus gingen drinken. Het was een gezellige avond!
De volgende dag een rustig dagje gehouden. Lekker koffie gedronken, een lang stuk met Steve en franzie gewandeld en lekker langs het water op een stijger geslapen en een verfrissende duik in het ijskoude water genomen. De dag afgesloten met een heerlijke take away sushi aan het water.
De volgende dag hebben we (franzie, bettie en Florian) de Milford sound daytrip gedaan. In totaal 10 uur in de bus om daar een bootcruise van 1,5 uur te doen. Maar wat was dat het waard! Hoge bergen en gletsjers.. Watervallen en zeehonden. Helaas geen dolfijnen kunnen spotten.
Na een lange dag lekker op tijd naar bed gegaan om de volgende ochtend weer op tijd op te staan voor de volgende bestemming... Mount Cook. Na een secent breakfast (heel gebruikelijk in nieuw zeeland) koffie stop en een supermarkt bezoek.. Kwamen we aan in Mount Cook. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen.. Ik heb iedere dag weer het wauw gevoel! En ja.. Het was wauwww! Hele gave bergen met sneeuw, gletsjermeer en rivieren. En rondom kun je in een hostel verblijven. Het uitzicht is hier geweldig! 'S middags lekker een hike van 3 uur gedaan met de groep. En we hadden een heerlijk zonnetje en strak blauwe lucht. De hostelkamers lijken wel op die van een hotel hier. Een eigen koelkast, 2 grote spiegels ennnn een bad!! Ik zit helemaal goed! De dag afgesloten met een warm bad en een kop thee. De volgende dag ben ik ook nog in Mount Cook gebleven en heb ik weer een mooie hike van 2 uur gedaan. Wat een bevrijdend gevoel als je eenmaal boven op de bergtop staat. Mijn Duitse reismaatjes zijn allemaal naar de volgende bestemming vertrokken dus had even een lekker dagje voor mijzelf.
Lekker een chillmiddagje gehouden de rest van de dag.
De volgende ochtend weer vroeg op voor mijn volgende en bijnaaa laatste bestemming.. Rangitata.
We verbleven in een kleine Lodge midden in de natuur. Lekker 9,5 km gaan hardlopen (riverwalk) naar een mooie rivier.
Verder een rustig dagje gehouden..
De volgende ochtend zijn we weer vroeg vertrokken voor mijn laatste stop met de stray bustour.. Christchurch! Wat was het bijzonder om deze stad te mogen zien. Na de aardbeving van 4 jaar geleden.. Is er heel veel verwoest hier. Er zijn 150 mensen omgekomen. Ik ben langs de herdenkingsplaats gelopen waar 150 stoelen stonden. Waaronder ook een wieg. De rillingen gingen door mijn lijf toen ik dat zag. Deze hele stad heeft indruk op mij gemaakt. Overal verwoeste gebouwen, kapotte ramen en kraan machines om opnieuw op te bouwen. Het centrum met winkels en koffie tentjes zijn nu gemaakt van schip containers. Mooi maar tegelijkertijd ook heel triest om deze stad zo te zien. Alles wordt nu weer opnieuw opgebouwd.
Morgen vlieg ik door naar Auckland en de dag erna zit mijn reis erop in nieuw Zeeland. Ik vlieg nog even voor 2 dagen terug naar Sydney.. Als start van mijn reis terug naar Amsterdam...